Netgi man pavyko pagaminti, aleliuja! Dabar kepu žemaičių blynus gana dažnai, mano šeimyna juos mėgsta :) Bulves verdu su lupenomis, joms atšalus lupu ir malu mėsmale. Cepelinus formuoju drėgnomis rankomis, pavolioju miltuose ir suploju ;)
15 vidutinio dydžio bulvių 2 kiaušiniai šaukštelis druskos 3 šaukštai miltų 3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės 150gr. pieno šaukštelis miltų šaukštas sviesto krapų česnako
virtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu. Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti. Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti. Skanaus!!
15 vidutinio dydžio bulvių
AtsakytiPanaikinti2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
Įdarui :
300gr. vištienos
svogūnas
Padažui :
150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako
virtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Padalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.
Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!!