2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Žemaičių blynai pagal Iloną

Netgi man pavyko pagaminti, aleliuja! Dabar kepu žemaičių blynus gana dažnai, mano šeimyna juos mėgsta :) Bulves verdu su lupenomis, joms atšalus lupu ir malu mėsmale. Cepelinus formuoju drėgnomis rankomis, pavolioju miltuose ir suploju ;)

1 komentaras:

  1. 15 vidutinio dydžio bulvių
    2 kiaušiniai
    šaukštelis druskos
    3 šaukštai miltų
    3 šaukštai krakmolo

    Įdarui :

    300gr. vištienos
    svogūnas

    Padažui :

    150 gr. grietinės
    150gr. pieno
    šaukštelis miltų
    šaukštas sviesto
    krapų
    česnako

    virtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
    Padalinti vienodais gabalėliais.
    Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
    Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
    Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.

    Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
    Skanaus!!

    AtsakytiPanaikinti