tag:blogger.com,1999:blog-1098168211708389954.post1487702393254725538..comments2023-11-10T05:01:28.821-08:00Comments on Druskos pūdas: Žemaičių blynai pagal IlonąJolantoShttp://www.blogger.com/profile/05402999806750127759noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-1098168211708389954.post-42648674496266784332013-03-03T00:02:49.733-08:002013-03-03T00:02:49.733-08:0015 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
šaukštelis...15 vidutinio dydžio bulvių<br />2 kiaušiniai<br />šaukštelis druskos<br />3 šaukštai miltų<br />3 šaukštai krakmolo<br /><br />Įdarui :<br /><br />300gr. vištienos<br />svogūnas<br /><br />Padažui :<br /><br />150 gr. grietinės<br />150gr. pieno<br />šaukštelis miltų<br />šaukštas sviesto<br />krapų<br />česnako<br /><br />virtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.<br />Padalinti vienodais gabalėliais.<br />Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.<br />Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.<br />Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.<br /><br />Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.<br />Skanaus!!<br />JolantoShttps://www.blogger.com/profile/05402999806750127759noreply@blogger.com