2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Kavos keksas

Be galo skanus kavos keksas, mmm...

1 komentaras:

  1. 250 g miltų;
    250 g cukraus;
    250 g minkšto sviesto;
    4 kiaušinių;
    1 a.š. kepimo miltelių;
    1 a.š. vanilinio cukraus;
    2 a.š. tirpios kavos;
    1 v.š. karšto vandens.
    Sviestą išsukti su cukrumi ir po vieną įmušti kiaušinius. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Pusę tešlos supilti į paruoštą kepimo formą. Į likusią tešlos dalį supilti karštame vandenyje ištirpintą kavą. Gerai išmaišyti ir tešlą supilti į formą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
    Glajus:
    35 g sviesto;
    1 v.š. tirpios kavos;
    3 v.š. pieno;
    150 g cukraus pudros.

    Ištirpintą sviestą sumaišyti su pienu ir kava. Pravėsus suberti cukraus pudrą ir aplieti šiuo glajumi pyragą.

    AtsakytiPanaikinti