2015 m. gruodžio 26 d., šeštadienis

Imbieriniai sausainėliai

3 komentarai:

  1. Reikės:
    300 g miltų
    200 g sviesto
    100 g cukraus
    3 v. š medaus (tokie kupini šaukštai)
    1 kiaušinis (L dydžio)
    0,5 a. š. druskos
    1 a. š. kepimo miltelių
    2 v.š. malto imbiero
    2 v.š. cinamono
    1,5 v.š. malto muskato
    0,5 v.š. kardamono
    0,5 a.š. maltų gvazdikėlių

    1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Išsukame sviestą, tuomet suberiame visą cukrų ir medų. Viską kartu gerai išsukame.
    2. Įmušame kiaušinį ir išmaišome iki vienalytės masės.
    3. Miltus persijojame kelis kartus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
    4. Miltus po truputį suberiame į sviesto masę. Jei trūksta miltų, dar šiek tiek įdėkite.
    5. Paruoštą tešlą suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.
    6. Iškočiojame tešlą ant miltuoto paviršiaus. Spaudžiame formeles ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių. Bet galit jau ir anksčiau pradėt žiūrėt. Jie greitai kepa.

    - Kepiau iš pusės kiekio. Kitą dalį užšaldžiau. Bet vis tiek išėjo dvi pilnos skardos sausainių.
    - Traškūs, trapūs, bet galėtų būti šiek tiek aštresni mano skonio receptoriams.
    - receptą rankiojausi iš interneto. Ir galiausiai skaičiau mano mėgstamą La Patissiere tinklaraštį.

    Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Imbieriniai pipiriniai sausainiai:
    100 g rudojo cukraus
    100 g baltojo cukraus
    100 g auksaspalvio sirupo (arba medaus)
    75 ml vandens
    150 g sviesto
    1 šaukštas cinamono
    1 šaukštas malto imbiero
    1 šaukštas maltų kardamonų
    ½ šaukštelio juodųjų pipirų
    ½ šaukšto kepimo miltelių
    500 g miltų
    Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio sirupo ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Ugnį išjunkite ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir kepimo miltelius. Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt. Tešlą dar kartą išminkykite, kol minkysis lengvai. Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite, išpjaukite norimos formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 8-12 minučių orkaitėje 180 °C. Palikite atvėsti ant kepimo skardos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Imbieriniai – pipiriniai sausainiai, neabejotinai patys geriausi…

    2012-12-18 15:56 autorius ciliukas , palikite atsiliepimą
    Kalėdos be imbierinių sausainių ne Kalėdos. Šiemet, prieš kepdama, klausiau vyro ar kepti. Tai gavau atsakymą – nekepk, neskanūs. Tiesą pasakius tikrai, kiek bandžiau receptų nė vienas nebuvo tas, kurį norėčiau įsidėti į geriausių sąrašą. Šį kartą kepiau, nes pavadinime pabrėžta, kad patys skaniausi. Galvojau, jei ir šie bus neskanūs, daugiau nebandysiu, nes paskui iki pavasario pilni kampai tų neskanių imbierinių…
    Šis receptas tikrai puikus, sausainiai dešimt balų! Net Didysis Nemėgėjas pripažino, kad tikrai geri. Aš pati, kaip visuomet labiausiai pasitikiu mažąja, jei jau ji smagiai traškina, vadinasi tikrai geri sausainiai.
    Šie imbieriniai sausainiukai ploni, trapūs. Kepiau jau du kartus ir vėl kepsiu. Tiek kartų iškepusi pastebėjau, kad skaniausi jie, jei tešla palaikyta per naktį, galima ir kelias valandas, bet trapesni būna ilgiau pastovėję šaldytuve. Lengviau kočioti ir sausainius nuimti jei kočiosime ant kepimo popieriaus, kitaip tešla labai nori prikibti prie stalo.Taip pat kepdama bandžiau daugiau ir mažiau pakepti, man skanesni mažiau pakepę, šviesiai rusvos spalvos.
    Reikės:
    Sausainiams:
    125 g. sviesto,
    5 VŠ grietinėlės,
    3 VŠ medaus,
    150 g rudojo cukraus,
    375 g miltų,
    0,5 AŠ nugesintos sodos,
    1 kupino AŠ malto imbiero,
    1 kupino AŠ malto cinamono,
    1 AŠ malto muskato,
    0,5 AŠ maltų juodųjų pipirų.
    Puošimui:
    cukraus pudros,
    citrinos sulčių,
    maistinių dažų, kitų puošybinių dalykėlių.
    Gaminame:
    Miltus nusijojame.
    Sodą nugesiname lašeliu citrinos sulčių arba acto.
    Į puodą suberiame cukrų, medų, greitinėlę, sviestą, prieskonius. Pakaitiname, kol ištirpsta cukrus. Šiek tiek atvėsiname.
    Į miltus pilame ištirpintą mišinį, išmaišome.
    Išminkome tešlą, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, bet 2- 3 valandoms.

    Tešlą plonai plonai iškočiojame (maždau 2 mm storio), geriausia kočioti ant kepimo popieriaus.

    Formelėmis spaudžiame sausainukus, dedame juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
    Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6 – 8 min.

    Puošiame:
    Į indą beriame cukraus pudros, spaudžiame citrinos sulčių. Išmaišome. Masė turi būti tiršta. Kad glajus būtų spalvotas galima pilti maistinių dažų. Puošti galima ir naudojant įvairiausius pabarstus puošybai, kurių yra parduotuvėse.
    Puošiame glajumi iškeptus sausainiukus, jei puošime šiltus, glajus nudžius greičiau.
    Kepdama sausainiukus naudojau dukros formeles, skirtas plastilinui. Man jos gražesnės, nei standartinės sauniukams. Gajui užtepti nenaudojau konditerinio maišelio, maniškis su didele skyle, tai juo dekoruoti nelabai išeitų. Pasigaminau tokį iš paprasto užsegamo maišelio. Pridėjau į jį glajaus ir prakirpau kraštelį. Puikiai tiko ir naudoti buvo lengva.

    Laikyt sausiniukus geriausia uždarame inde, kad nesudrėktų. Pas mus laikyt nereikia, neišstovi tie sausainiukai, kaip mat dingsta.

    Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti