2018 m. balandžio 15 d., sekmadienis

Panna Cotta su baltu šokoladu ir mangų želė

Receptas.

1 komentaras:

  1. Grietinėlės kremui

    450 ml. grietinėlės 30 %
    100 ml. pieno
    150 g. balto šokolado
    1/2 vanilės ankšties
    30 g. cukraus
    2 arb. š. želatinos
    3 valg. š. verdančio vandens
    Mangų žėlė

    2 didelių prinokusių mango
    2 valg. š. verdančio vandens
    1 1/2 arb. š. želatinos
    saujelės pistacijų papuošimui

    Želatiną užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite kol ištirps.

    Į puodelį supilkite grietinėlę, pieną, smulkintą baltą šokoladą, cukrų bei suberkite vanilės ankšties grūdelius. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kad šokoladas ištirptų, tik neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, maišant supilkite želatiną.

    Paruoštą masę supilstykite į taures ar stiklines, palikite kambario temperatūroj kol atvės, o po to dėkite į šaldytuvą kol visiškai sustings.

    Kol kremas vėsta pasiruoškite mangų želė. Nulupkite mango, supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenėlį ir sutrinkite (sublenderiuokite?). Pertrinkite per sietelį iki vientisos konsistencijos. Želatiną ištirpinkite verdančiame vandenyje ir supilkite į mangų tyrelę. Viską gerai išmaiykite. Ant sustingusio kremo supilstykite mangų masę ir dėkite į šaldytuvą kol masė sustings.

    Prieš patiekiant desertą papuoškite smulkintomis pistacijomis.

    AtsakytiPanaikinti