500 g (1 pakelio) sluoksniuotos šaldytos tešlos (gali būti ir mielinė, ir bemielė) 500 g šparagų (smidrų) 200 ml grietinėlės 300 g fermentinio sūrio 3 kiaušinių keletos česnakų skiltelių (aš dėjau gal 6, nes labai juos mėgstu)
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą atšildykite ir ja išklokite kepimo indą. Sutarkuokite fermentinį sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnakus ir įmaišykite į sūrio - kiaušinių - grietinėlės masę. Viską užpilkite ant sluoksniuotos tešlos. Ant viršaus dėkite apvirtus ir supjaustytus šparagus. Įspauskite juos į masę. Kadangi man liko truputis tešlos, tai ją pasmulkinau ir užbarsčiau ant pyrago viršaus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol pyragas gražiai parus.
500 g (1 pakelio) sluoksniuotos šaldytos tešlos (gali būti ir mielinė, ir bemielė)
AtsakytiPanaikinti500 g šparagų (smidrų)
200 ml grietinėlės
300 g fermentinio sūrio
3 kiaušinių
keletos česnakų skiltelių (aš dėjau gal 6, nes labai juos mėgstu)
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą atšildykite ir ja išklokite kepimo indą. Sutarkuokite fermentinį sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnakus ir įmaišykite į sūrio - kiaušinių - grietinėlės masę. Viską užpilkite ant sluoksniuotos tešlos. Ant viršaus dėkite apvirtus ir supjaustytus šparagus. Įspauskite juos į masę. Kadangi man liko truputis tešlos, tai ją pasmulkinau ir užbarsčiau ant pyrago viršaus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol pyragas gražiai parus.