2015 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Purus bulvių apkepas su daržovėmis

Reikės: 1 kg bulvių 2 didelių morkų 1 didelio svogūno 4 skiltelių česnako 4 v.š. miltų 3 kiaušinių 3 v.š. aliejaus žiupsnelio muskato riešuto druskos pipirų Kaip gaminti * Bulves, morkas ir svogūnus sutarkuokite burokine trintuve (atsipjaukite keletą svogūno žiedų apkepo papuošimui). Susmulkinkite česnaką. Viską išmaišykite. * Išplakite kiaušinius su druska, pipirais, muskato riešutu, suberkite ir išmaišykite miltus, supilkite aliejų. Dubenyje nuo daržovių susidariusį skystį nupilkite. Supilkite skystą mišinį, išmaišykite, viską sudėkite į riebalais išteptą formą, ant viršaus sudėkite svogūno žiedus arba pusžiedžius, ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., arba kol apkepas iškeps. * Patiekite su pomidorų padažu, grietine arba su savo mėgstamu padažu. Skanaus! P.S. Apkepą galima kepti ir keptuvėje. http://www.moteris.lt/virtuve/purus-bulviu-apkepas-su-darzovemis.d?id=67016668#ixzz3QEY65L2h http://aj-receptai.blogspot.com/2013/08/purus-bulviu-apkepas-su-darzovemis.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą