2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Vištienos apkepėlė, dublis 1.

2011 02 03

Šiandien pietums- eksperimentinė vištienos apkepėlė su bulvėmis. Gaminau pagal Ramintos receptą, tik file neturėjau, naudojau ketvirčius, bei kepindama barsčiau druska ir prieskoniais, dėjau į stiklinę apvalią kepimo formą, kepiau 200 laipsnių temperatūroje...
Na ką, kadangi komentarą perskaičiau jau iškepusi, tai tik tada supratau savo klaidas: per storai bulves supjausčiau ir per daug skysčio įpyliau...

Kitą kartą bandysiu apkepėlę iš Pragaro Virtuvės ;-)

Laukia žagarėlių ir čenachų savaitgalis :-)

1 komentaras:

  1. Vištienos apkepėlė (pagal Ramintą):

    Vištienos filė 300 g
    Morkos (supjaustytos griežinėliais) 2 vnt.
    Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
    Kiaušinis 1 vnt.
    Fermentinis sūris (tarkuotas) 200 g
    Druska ir pipirai pagal skonį
    Majonezas3 valg. šaukšt.
    Pienas200 ml
    Petražolės (smulkintos) pagal skonį

    Į kepimo formelę sluoksniuojam morkas, pjaustytas griežinėliais, tada vištienos file, pjaustytą kubeliais ir apkeptą keptuvėje, bulves pjaustytas riekelėmis, fermentinį tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir viską apipilti tokiu mišiniu: išplakti kiaušinį, pilti pieną, majonezą ir prieskonius. Viską išplati ir pilti ant apkepėlės. Kepti orkaitėje apie 25 minutes.

    AtsakytiPanaikinti