2011 02 03
Šiandien pietums- eksperimentinė vištienos apkepėlė su bulvėmis. Gaminau pagal Ramintos receptą, tik file neturėjau, naudojau ketvirčius, bei kepindama barsčiau druska ir prieskoniais, dėjau į stiklinę apvalią kepimo formą, kepiau 200 laipsnių temperatūroje...
Na ką, kadangi komentarą perskaičiau jau iškepusi, tai tik tada supratau savo klaidas: per storai bulves supjausčiau ir per daug skysčio įpyliau...
Kitą kartą bandysiu apkepėlę iš Pragaro Virtuvės ;-)
Laukia žagarėlių ir čenachų savaitgalis :-)
Vištienos apkepėlė (pagal Ramintą):
AtsakytiPanaikintiVištienos filė 300 g
Morkos (supjaustytos griežinėliais) 2 vnt.
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 200 g
Druska ir pipirai pagal skonį
Majonezas3 valg. šaukšt.
Pienas200 ml
Petražolės (smulkintos) pagal skonį
Į kepimo formelę sluoksniuojam morkas, pjaustytas griežinėliais, tada vištienos file, pjaustytą kubeliais ir apkeptą keptuvėje, bulves pjaustytas riekelėmis, fermentinį tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles ir viską apipilti tokiu mišiniu: išplakti kiaušinį, pilti pieną, majonezą ir prieskonius. Viską išplati ir pilti ant apkepėlės. Kepti orkaitėje apie 25 minutes.