2011 m. vasario 10 d., ketvirtadienis

Žagarėliai, dublis 1.

Praeitą savaitgalį viriau žagarėlius pagal šį receptą, buvau kažkada gaminusi, ir pavyko, o šį kartą padauginau miltų (kadangi jie dedami "iš akies") ir iškočiojau pirmą partiją per storai... Kitam kartui rezervuoju trapių žagarėlių receptą ( ten miltų kiekis konkretus nurodytas :-)

Ateinantį savaitgalį laukiu draugių vizito, kepsiu varškės pyragą "Viktorija" pagal senovišką receptą ;) O sekmadienį namams- bandysiu virt spurgas :-)

2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Vištienos apkepėlė, dublis 1.

2011 02 03

Šiandien pietums- eksperimentinė vištienos apkepėlė su bulvėmis. Gaminau pagal Ramintos receptą, tik file neturėjau, naudojau ketvirčius, bei kepindama barsčiau druska ir prieskoniais, dėjau į stiklinę apvalią kepimo formą, kepiau 200 laipsnių temperatūroje...
Na ką, kadangi komentarą perskaičiau jau iškepusi, tai tik tada supratau savo klaidas: per storai bulves supjausčiau ir per daug skysčio įpyliau...

Kitą kartą bandysiu apkepėlę iš Pragaro Virtuvės ;-)

Laukia žagarėlių ir čenachų savaitgalis :-)

Apie druskos pūdą, arba Kaip meilę maisto gaminimui jaukinausi...

"Reikia pūdą druskos suvalgyti, kol draugą pažinsi.". Sakyčiau, kol prisijaukinsi meilę maisto gaminimui :-)

Pirmiausia, ką aš padariau ( jau anksčiau),- tai išmečiau visus "universalius" prieskonius, liko tik tradiciniai pipirai, druska, etc., įsigijau džiovintų bazilikų, raudonėlio, etc., turiu smulkintų šaldytų krapų. Svajoju užsiveisti prieskonių palangę :-)

O įkvėpimui siūlau pažiūrėti filmą "Julie & Julia", kas dar nematė, o kas matė,- pažiūrėti dar kartą ;-)